Չինարեն լեզվի մրցույթի հայաստանյան փուլը անց է կացվել առցանց
June 4, 2020
Թումանյանի Բարեկենդանը巴列肯旦 թարգմանվել է չինարեն
June 9, 2020

Ֆունչոզա հավով (չինական խոհանոց)

ԵՐԵՎԱՆ,ՀՈՒՆԻՍ 4,ՉԻՆԱՍՏԱՆՆ ԱՅՍՕՐ:  Այսօր ներկայացնում ենք “Հավով ֆունչոզա ” չինական ուտեստի պատրաստման եղանակը:

Պատրաստման ժամանակը 30-ից 40 րոպե

Ապրանքներ
Ֆունչոզա(ապակե արիշտա) – 150 գ
Հավի ֆիլե (կրծքամիս) – 1 հատ
Միջին գազար – 1 հատ
Քաղցր պղպեղ – 1 հատ
Սոխ (սպիտակ մաս) – 1 հատ(10 օղակ)
Կանաչ սոխ – 2 հատ
Թարմ սամիթ – 1-2 հատ
Քունջութ – 200 գրամ
Սխտոր – 1 կտոր
Թարմ կոճապղպեղ – 5 փոքր կտոր
Արևածաղկի ձեթ տապակելու համար
Աղ ըստ ճաշակի
Աղացած սև պղպեղ  ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ֆունչոզան 30-40 րոպե պահել սառը ջրի մեջ 
Պղպեղները  կտրտել  շերտերով

Կտրեք գազարը բարակ շերտերով կամ օգտագործեք կորեական աղցան
Հավի ֆիլեն կտրատեք բարակ շերտերով
Տապակել սոծի և սխտորի օղակները բուսական յուղի մեջ 2 րոպե
Տապակի մեջ ավելացնել աղի և պղպեղի համեմված հավի ֆիլեն

Միսը տապակել թեթև կրակի վրա
Մսին ավելացնել գազար և քաղցր պղպեղ և  տապապակել 15 րոպե
Տապակաի մեջ ավելացնել կանաչ սոխ, կոճապղպեղ, քունջութի սերմեր և եփած արիշտա, ավելացնել աղ և տապակել ևս մի քանի րոպե

 

Ֆունչոզան բանջարեղենով և հավով պատրաստ է:

Հավի և բանջարեղենի հետ Ֆունչոզան անմիջապես սպասարկում է տաք սեղանի վրա:

Բարի ախորժակ!