ԵՐԵՎԱՆ,ՀՈՒՆԻՍ 4,ՉԻՆԱՍՏԱՆՆ ԱՅՍՕՐ: Այսօր ներկայացնում ենք “Հավով ֆունչոզա ” չինական ուտեստի պատրաստման եղանակը:
Պատրաստման ժամանակը 30-ից 40 րոպե
Ապրանքներ
Ֆունչոզա(ապակե արիշտա) – 150 գ
Հավի ֆիլե (կրծքամիս) – 1 հատ
Միջին գազար – 1 հատ
Քաղցր պղպեղ – 1 հատ
Սոխ (սպիտակ մաս) – 1 հատ(10 օղակ)
Կանաչ սոխ – 2 հատ
Թարմ սամիթ – 1-2 հատ
Քունջութ – 200 գրամ
Սխտոր – 1 կտոր
Թարմ կոճապղպեղ – 5 փոքր կտոր
Արևածաղկի ձեթ տապակելու համար
Աղ ըստ ճաշակի
Աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ֆունչոզան 30-40 րոպե պահել սառը ջրի մեջ
Պղպեղները կտրտել շերտերով
Կտրեք գազարը բարակ շերտերով կամ օգտագործեք կորեական աղցան
Հավի ֆիլեն կտրատեք բարակ շերտերով
Տապակել սոծի և սխտորի օղակները բուսական յուղի մեջ 2 րոպե
Տապակի մեջ ավելացնել աղի և պղպեղի համեմված հավի ֆիլեն
Միսը տապակել թեթև կրակի վրա
Մսին ավելացնել գազար և քաղցր պղպեղ և տապապակել 15 րոպե
Տապակաի մեջ ավելացնել կանաչ սոխ, կոճապղպեղ, քունջութի սերմեր և եփած արիշտա, ավելացնել աղ և տապակել ևս մի քանի րոպե
Ֆունչոզան բանջարեղենով և հավով պատրաստ է:
Հավի և բանջարեղենի հետ Ֆունչոզան անմիջապես սպասարկում է տաք սեղանի վրա:
Բարի ախորժակ!